OV9292 Openbaar Vervoer Planner

Het Openbaar Vervoer is van groot belang voor ons allemaal. Als je meteen wilt weten hoe je van deur tot deur kunt reizen reclamevrijeplannermoet je het hieronder even invullen. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Kan je het slecht zien vanwege de reclame? Klik dan op de button hiernaast voor een reclamevrije planner.

Plan mijn reis

Hierboven kun je invullen waar je heen wilt en waar je vertrekt. Bevestig even een eventuele suggestie als je het adres invoert, dan gaat het een stuk sneller.

Klik op “Plan mijn Reis” en je bent klaar. Je krijgt nu een advies van deur tot deur. Als je moet lopen krijg je zelfs een kaart te zien met de looproute.

Meestal staat onderaan hoeveel de reis gaat kosten. Je ziet waar je moet overstappen met de bus en de trein en welk perron je nodig hebt. Kan het nog makkelijker?

 

Goed op Weg

Met de OV9292 Planner ben je goed op weg. Of je nu met de boot, de trein of de metro reist, je kunt altijd de ov9292 planner checken. Tenminste als je je smartphone of een draagbaar apparaat met draadloos internet verbinding hebt. Deze planner is in korte tijd erg populair geworden.

Je blijft via de bovenstaande site ook goed op de hoogte van het laatste nieuws. Bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen van de OV-Chipkaart of de nieuwste soorten abonnementen.

Er is zelfs een gratis ov9292 app die je op je smartphone kan zetten, met de besturingssystemen:

– voor iPhone – klik dan HIER;

– voor Android – klik dan HIER;

– voor BlackBerry 10 – klik dan HIER;

– voor Windows Phone – klik dan HIER;

– voor draadlos internet op een mobiel apparaat – klik dan HIER.

late-trein ov9292

Wat achtergrond informatie: In november 1991 is OV Reisinformatie begonnen met het verstrekken van reisinformatie door naar 06-9292 te bellen. Dit is in 1997 veranderd in wat het nu nog steeds is: 0900 – 9292. De website zelf kwam in 1998 in de lucht. De naam is in december 2011 aangepast in wat die nu is: 9292.nl .

De OV9292 planner is nogal populair en wordt dan ook door velen gebruikt. Bijvoorbeeld als gratis app voor op je smartphone of tablet. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen.

 

Vertragingen

Iets waar je liever niet mee in aanraking komt: Vertragingen. Helaas hoort dat bij het leven en dus ook bij het Openbaar Vervoer.

Het meest actuele overzicht van trein-vertragingen vind je in de rechter kolom onder “Vertragingen Actueel.” Maar via een smartphone zie je dat niet en kun je HIER klikken.

De “Actuele Spoorkaart” staat ook weer in de rechterkolom (niet zichtbaar voor smartphones.) Hier vind je een compleet en actueel overzicht van alle spoorlijnen van heel Nederland.

 

Superkorte Video

Hieronder een korte video over een heel bekende verschijning op het spoor: de Sprinter. Hij vervangt veelal de oude stoptrein. Hij heeft meer deuren en het balkon is veel groter, wat weer voor een betere doorstroming zorgt. De vloer van de sprinter is even hoog als het perron. Een nadeel is wel dat er nog steeds geen wc’s in ztten.

geluid aan?!

 

Vind je nog iets ontbreken? Meld het dan graag hieronder. Dan kijken we of we er wat mee kunnen doen.

Een hele goede en voorspoedige reis toegewenst!