De NS heeft zelf ook prima werk geleverd. Als je spreekbeurten of werkstukken wilt maken kun je heel goed terecht op een speciale website van de NS.

 

Facebook van NS

Je kunt heel goed gebruik maken van de Facebook bladzijde van de NS. Klik daarvoor HIER. Wat er staat is erg informatief en beknopt. Bijvoorbeeld dat ons spoorwegennet het drukst is van heel Europa. Maar dat komt natuurlijk omdat we een klein land zijn met erg veel inwoners. We zitten in de top van de meeste mensen op een bepaald oppervlak van de hele wereld.

Ons land heeft weinig gebied wat nog helemaal leeg is. Dus hebben we erg veel spoorrails en autowegen op elk vrij stukje land.

Ook staat er in Facebook uit welke bedrijven de NS nu zelf eigenlijk bestaat, zoals NS Reizigers, NS Stations, NedTrain en nog meer.

 

Spreekbeurten pakket vernieuwd

 

Spreekbeurtpakket Railforum spreekbeurten

 

De leden van kennisnetwerk Railforum hebben een spreekbeurtpakket en een opleidingenoverzicht ontwikkeld dat is gepubliceerd op een website met de titel ‘Alles over het Spoor’. Dit hebben zij gedaan om basisschool leerlingen kennis te laten maken met het Nederlandse spoor en om het werken in de spoorsector te promoten.

 

Op www.allesoverhetspoor.nl/spreekbeurten komen basisschoolleerlingen van alles te weten over het onderwerp ‘Spoor’! Dit pakket is speciaal ontwikkeld voor groep 5 tot en met groep 8.

Via het lichtgroene menu links onderin op de webpagina kunnen de leerlingen op verschillende themakaarten klikken die vervolgens te downloaden zijn. Ook vinden de leerlingen er handige tips voor het houden van een spreekbeurt en staan er links met aanvullende informatie.

Veel succes!


Reacties

Spreekbeurten over de NS – Iets voor Jou? — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *