OV Chipkaart

Er is erg veel gesproken over deze kaart. Over de invoering ervan, over het nut en over van alles en nog wat. Natuurlijk ook over zijn beveiliging, omdat die zo lek is als een mandje.

(Velen zijn erg blij met de chipkaart omdat ze nu gratis kunnen reizen, terwijl dat vroeger met een echt papieren trein-, bus- of ander OV-kaartje veel moeilijker was.)

OV-Chipkaart

 

 

Je kunt zowel een persoonlijke OV Chipkaart aanvragen als wel een anonieme. Ze kosten allebei 7,50 euro en zijn 4 tot 5 jaar geldig.

Een persoonlijke OV-Chipkaart is 5 jaar geldig en moet je hem vernieuwen of het zonder doen. Het restant van je saldo krijg je teruggestort op je bankrekening.

Als toerist kun je een anonieme OV-Chipkaart gebruiken of een wegwerp ov-chipkaart.

Volgens het OV bedrijf is de OV Chipkaart:

ov-chipkaart

“Het betaalmiddel voor Openbaar Vervoer in Nederland.”

Met de OV-Chipkaart moet je bij aanvang van je reis inchecken. Meestal door je kaart bij een speciale paal te houden. Na afloop van je reis moet je weer uitchecken. Ook weer bij zo’n paal.

Vergeet je uit te checken dan moet je een enorm bedrag voor je reis betalen. Speciaal daarvoor is er een mogelijkheid je teveel betaalde geld terug te vragen. Klik daarvoor HIER.

Weet je niet hoe je je OV-Chipkaart kunt opladen? Klik dan HIER. Daar wordt alles netjes uitgelegd.

Tegenwoordig worden er op verschillende NS-Stations proeven gedaan met een poortje waardoor je moet lopen. Als een soort pilot-project. Er zijn dan mensen aanwezig die je helpen en uitleggen wat je moet doen. Om vervelende situaties te voorkomen wordt zo’n proef van te voren aangekondigd. Het duurt meestal een paar dagen achter elkaar een paar uren. Het zou dan makkelijker zijn te in en uit te checken met je OV Chipkaart.

(wordt nog aangevuld … )


Reacties

OV Chipkaart — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *